2016-11-17 - Kecskemét

TÁJÉKOZTATÓ AZ MZE 2016. NOVEMBER 17-ÉN KECSKEMÉTEN MEGTARTOTT ŐSZI RENDEZVÉNYÉRŐL

A Magyar Zománcipari Egyesület 2016. november 17-re hívta össze tagságát az Egyesület őszi rendezvényére Kecskemétre. A találkozón 18 fő volt jelen, aki figyelemmel hallgatta az érdekes előadásokat.

  1. Az első előadás „Hőálló pigmentek színstabilitásának vizsgálata és az azokból leszűrhető tapasztalatok”. Az előadás szerzői:  a Festékipari Kutató Kft. szakemberei Molnárné Nagy Lívia és  Pozman Tamás voltak. Jelen volt a Festékipari Kutató Kft. ügyvezető igazgatója is Bognár János Úr, aki bejelentette, hogy a cég tagjává kíván válni a Magyar Zománcipari Egyesületnek.
     
  2. A következő előadás az EMO FRITE  részéről hangzott el, témája a cég zománcgyártási rendszere, koncentrálva a minőségbiztosításra, a műszaki fejlesztésre, és nem utolsósorban a pulver elektrosztatikus zománcok gyártására. Az előadást Tomaz Pavlin az EMO FRITE egyik tulajdonosa mutatta be angol nyelven, a fordítást Gergely Judit az MZE elnöke vállalta magára.
    Előadás megtekintése
     
  3. Tájékoztató hangzott el Dr. Tóth István MZE elnökségi tagtól a Magyar Zománcipari Egyesület jelenlegi helyzetéről, terveiről kapcsolatépítési szándékairól, valamint a Nemzetközi Zománcegyesület (IEI) 49. plenáris üléséről. A következő 24. világkonferencia Chicagoban kerül megrendezésre 2018. májusában. 
     
  4. Szakmai összefoglalót hallhattunk Gergely Judittól a Magyar Zománcipari Egyesület elnökétől az idén Portorozban megrendezett Szlovén Zománcnapokról. A több napos konferencián a zománcozáshoz kötődő európai és világcégek voltak jelen, akiktől a hallgatóság tájékoztatást kapott a zománcipar helyzetéről, lehetőségeiről  és a fő fejlesztési irányokról.
    Előadás megtekintése